N.I.C.E.

Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (N.I.C.E.) zet zich in voor het versnellen van de Circulaire Economie in de regio Noord-Nederland en daarbuiten. Ruth Mourik van Duneworks is verbonden aan het innovatielab als strategisch adviseur om vanuit een transitieperspectief ondersteuning te bieden.

N.I.C.E. is opgericht om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, een economie waarin grondstoffen en energie op een zo hoogwaardig mogelijke manier worden hergebruikt. Een economie waarin het behouden en versterken van biodiversiteit (natuurlijk kapitaal) en menselijk welzijn (sociaal kapitaal) centraal staat. Het creeeren van vormen van waarden die verder gaan dan financieel gewin.

N.I.C.E. bindt 18 organisaties, waaronder onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheden en ondernemingen, om gezamelijk tot een werkbare aanpak te komen en potentiƫle business cases in de praktijk te delen met jong talent. Studenten van verschillende signatuur, van mbo tot hbo-niveau, worden op onze leerwerkplekken opgeleid tot jonge circulaire professionals. Jong geleerd is oud gedaan. Studenten vormen het kloppend hart van N.I.C.E., en zijn de versnellers van de circulaire economie van morgen. Concreet werken studenten aan uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken uit de praktijk van Noord-Nederland.

Nieuwsartikel N.I.C.E. over de lezing die Ruth Mourik gaf in juni 2018 tijdens de NICE-expo in de gasfabriek in Meppel.

Meer informatie

Ruth Mourik

ruth.mourik[at]duneworks.nl

Website N.I.C.E.

Back to projects