HESTIA: de rol van residentiele eindgebruikers: van vraagsturing naar zelfsturing?

Hoe kunnen eindgebruikers bijdragen in het verminderen van de mismatch tussen energievraag patronen, beschikbaarheid van duurzame energie en de net-gerelateerde uitdagingen? En hoe kan worden vormgegeven met een gebruikers-gecentreerde aanpak?

Dit project is gericht op het ondersteunen van residentiele eindgebruikers in het versterken van hun rol in de flexibiliteitsmarkt en netbalancering, middels een service-gericht flexibel ICT platform, dat mede ontwikkeld wordt op basis van een participatief co-creatie proces met de eindgebruikers.

DuneWorks gaat aan de slag met een analyse van bestaande praktijken binnen huishoudens, en met het ontwerpen van een participatief proces voor drie pilot sites in Italië, Frankrijk en Nederland. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de kwalitatieve monitoring en evaluatie van de gebruikerservaringen en het formuleren van aanbevelingen.

Dit Horizon-2020 project, genaamd HESTIA, heeft verder partners uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, België, Spanje, Ierland, Denemarken en Servië. Het ging eind 2020 van start.

Looptijd: 2020 – 2024

Vind Hestia ook op:

Meer informatie

Marten Boekelo, dr.
Marten Boekelo, dr.marten.boekelo@duneworks.nl
Back to projects