FemPower: Gender Equality in the Clean Energy Transition

Om te zorgen voor een rechtvaardige en gendergelijkwaardige energietransitie is het nodig de vertegenwoordiging van vrouwen in de energiesector te vergroten, vrouwen die professioneel of academisch al actief zijn te ondersteunen en voor te bereiden, alsook de genderdimensie in onderzoek en ontwikkeling te integreren.

De partners van het consortium zijn actief op het gebied van schone energietransitie, gendergelijkheid of STEAM-onderwijs (in “Science, Technology, Engineering, the Arts, and Mathematics“). Het is een diverse club: er zitten instellingen voor hoger onderwijs, ngo’s, kmo’s, overheidsinstanties tussen en ze omvatten meerdere vakgebieden: energiestudies, interactief ontwerp, leerinnovatie, STEAM, gendergelijkheid, en sociale innovatie. Zulke diversiteit biedt vruchtbare en noodzakelijke ruimte voor samenwerking, aangezien de schone energietransitie niet alleen een transnationale maar ook een sector-overschrijdende en multidisciplinaire aanpak vereist. Alles om de veelvoud aan aan technische, maatschappelijke en economische uitdagingen aan te kunnen pakken.

Met behulp van FemPower zullen alle partners de kwaliteit en relevantie van hun activiteiten kunnen verhogen, hun netwerken van lokale/regionale/nationale/EU- en internationale partners ontwikkelen en versterken, hun capaciteit om gezamenlijk op transnationaal niveau te opereren vergroten, de internationalisering van hun activiteiten stimuleren, en door het uitwisselen of ontwikkelen van nieuwe praktijken en methoden en het delen en confronteren van idee├źn.

FemPower zal instrumenten, methodologie├źn, open onderwijsmiddelen, een peer learning netwerk en multidisciplinaire samenwerking ontwikkelen om de inclusie en diversiteit in de overgang naar schone energie te vergroten, de belangstelling voor en excellentie in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) en de STEAM-aanpak te bevorderen en in het bijzonder de participatie van vrouwen in STEM te vergroten.

Meer informatie

Razia Jaggoe
Razia Jaggoerazia.jaggoe@duneworks.nl
Ruth Mourik, dr.
Ruth Mourik, dr.ruth.mourik@duneworks.nl
Back to projects