Vacature: senior all-round onderzoeker en adviseur

Wat ga je doen:

Je gaat twee projecten inhoudelijk aansturen en uitvoeren (samen met collega’s) voor onze taken binnen een aantal grote internationale interdisciplinaire onderzoeks- en demonstratieprojecten, inclusief de projectadministratie. Thematiek in deze projecten: eindgebruikersvraagstukken in innovatieve smart-grid toepassingen gericht op huishoudens en energie-gemeenschappen (Demand Response; flexibiliteit; P2P), met aandacht voor participatie-en co-creatievraagstukken, institutionele condities en energie-rechtvaardigheid. Je zult zowel bureau-onderzoek doen, alsook trajecten met huishoudens en eindgebruikers helpen uitdenken, uitvoeren en evalueren. Je zult eerste en co-auteur van (wetenschappelijke) (internationale) papers, rapporten en andere publicaties zijn en presentaties en workshops verzorgen op conferenties en bijeenkomsten in binnen- en buitenland.

Andere interessante projecten waarop we ook je bijdrage vragen gaan o.a. over energie-armoede; de circulaire economie transitie; en natuur-inclusieve klimaatadaptatie.

Binnen DuneWorks draag je bij aan onze onderzoeksstrategie, communicatiestrategie en positionering in het veld. Verder ga je zelfstandig en voortvarend acquisitieactiviteiten ontplooien (nationaal en internationaal).

De vaardigheden, ervaring en eigenschappen:

We zoeken een senior collega met sociaalwetenschappelijke achtergrond (bij voorkeur gepromoveerd) met flink wat inhoudelijke kennis die sterk is in conceptueel denken en werken. Iemand die ervaring heeft met het managen van projecten en het coachen van mensen; die in verschillende organisaties en samenwerkingsverbanden heeft gewerkt; die het gewend is om nieuwe kennis te ontwikkelen en te (helpen) toepassen in en vertalen naar de praktijk.

 • Adaptief werken: snel en frequent kunnen schakelen tussen thema’s en type activiteiten
 • Ruime ervaring met verschillende onderzoeksmethoden; ervaring met actie-onderzoek en het opzetten en organiseren van co-creatie trajecten, stakeholderdialogen, het geven van workshops etc.
 • Ruime ervaring met het schrijven voor wetenschappelijk publiek in EN en NL;
 • Ruime ervaring met schrijven en presenteren voor een breder publiek.
 • Ervaring met acquisitie en aantoonbaar netwerk.
 • Ruime ervaring in strategisch positioneren en versterken van de organisatie in het veld.
 • Ruime ervaring met werken in inter- en transdisciplinaire samenwerkingverbanden.

Eigenschappen:

 • Energiek, sociaal, aanwezig, zichtbaar, enthousiasmerend.
 • Van nature netwerken aanjagen, uitdragen, maar zeker ook afronden!
 • Pro-actief, probleemoplossend.

Wat bieden we?

We bieden je een afwisselende en veelzijdige functie binnen een klein, en enthousiast en bevlogen team, met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.

We gaan uit van een parttime aanstelling van 32 uur (afwijken hiervan is bespreekbaar), te starten in september. Het contract is aanvankelijk voor de duur van een jaar, met een proeftijd van 3 maanden, en verlenging bij goed functioneren.

Ons salaris is vergelijkbaar met de schalen van de VSNU (vergelijkbaar met salaris bij onderzoeksinstelling of universiteit)

Daarnaast kent Duneworks o.a. de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • 30 vakantiedagen per jaar op fulltime basis (40 uur werkweek), inclusief feestdagen;
 • 8% vakantiegeld
 • Mogelijkheden voor gedeeltelijk thuiswerk (ons kantoor is in Eindhoven)
 • Geen pensioenvoorziening

Informatie en sollicitatie

Voor informatie en sollicitatie kun je bellen of mailen met Ruth Mourik of Sylvia Breukers, te bereiken via telefoonnummer 0625075760 en 0652017139 of via e-mail: ruth.mourik@duneworks.nl en sylvia.breukers@duneworks.nl. Motivatie en CV graag naar beiden mailen.

In verband met de vakantieperiode is de kans groot dat er meerdere individuele (online) gesprekken gevoerd zullen worden op verschillende momenten de komende maanden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.