Vacature: medior onderzoeker en adviseur

Wie zijn wij

DuneWorks zet zich in om maatschappelijke vraagstukken rondom verduurzaming te helpen oplossen middels onderzoek en de vertaling van onderzoek naar de praktijk. Dat doen we al ruim 10 jaar in allerlei binnen-en buitenlandse samenwerkingsverbanden. Veel van onze projecten richten zich op het faciliteren van innovatieve experimenten, nieuwe samenwerkingsvormen gericht op systeemverandering, en het organiseren van kennisuitwisseling en leren tussen partijen. Deze experimenten en samenwerkingsvormen zijn gericht op de energietransitie en de circulaire transitie

Wat ga je doen

Je gaat werken op multi-stakeholder onderzoeks- en demonstratieprojecten. De nadruk zal liggen op de volgende werkzaamheden: het mee-ontwerpen en uitvoeren van programmering van transformatieve experimenten, het doen van monitoring en evaluatiewerk ten behoeve van reflexief leren.

Als medior onderzoeker en adviseur ga je veldwerk doen, conceptuele kaders mee-ontwikkelen, beleidsaanbevelingen schrijven, workshops opzetten en leiden, zelfstandig aan rapporten en papers werken (NL en EN). Naast je werkzaamheden op bovengenoemde projecten, is er ook de mogelijkheid om werkzaamheden in andere lopende projecten te verrichten, gericht op energiegemeenschappen, digitalisering, flexibiliteit. Daarnaast zal een deel van je werk bestaan uit praktische zaken zoals administratieve ondersteuning, bijdragen aan project meetings (ook in het buitenland), schrijven van nieuwsbrieven, werken aan de website, maken van visuals, organiseren van bijeenkomsten.

De vaardigheden, ervaring en eigenschappen

We zoeken een medior collega met een sociaalwetenschappelijke achtergrond. Onderzoekservaring op het vlak van de energietransitie of circulaire transitie is een must. Je kunt goed zelfstandig werken binnen verschillende projecten. Je bent goed in staat en vindt het ook leuk om te ondersteunen bij allerlei praktische zaken die komen kijken bij het reilen en zeilen van een kleine organisatie als DuneWorks. De vaardigheden die we zoeken:

 • In staat om de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk en andersom.
 • Adaptief werken: snel en frequent kunnen schakelen tussen thema’s en type activiteiten
 • Aantoonbare kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksvaardigheden
 • Ervaring met het helpen opzetten en organiseren van co-creatie trajecten en/of workshops
 • Ervaring met het schrijven voor verschillende doelgroepen in EN en NL
 • Ervaring met schrijven en presenteren voor een breder publiek
 • Ervaring met werken in multi-, inter- en/of transdisciplinaire samenwerkingverbanden.
 • Ervaring met administratieve projectondersteuning; operationele zaken; ondersteuning in organiseren en inplannen van bijeenkomsten en afspraken
 • Ervaring in het begeleiden van stagiaires

Eigenschappen

 • Nieuwsgierig, leergierig.
 • Energiek, sociaal, aanwezig, zichtbaar, enthousiasmerend.
 • Pro-actief, probleemoplossend, zelfstandig.
 • Flexibel, goed gedijend in een kleine, dynamische organisatie.

Wat wij bieden

We bieden je een afwisselende en veelzijdige functie binnen een klein, enthousiast en bevlogen team, met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen – o.a. op basis van nieuwe ervaringen en samenwerkingen binnen Europese en nationale projecten.

We gaan uit van een parttime aanstelling. Het contract is aanvankelijk voor de duur van een jaar, met een proeftijd van 1 maand, en verlenging bij goed functioneren.

Een salaris vergelijkbaar met de startschaal 11 van de VSNU (vergelijkbaar met salaris bij onderzoeksinstelling of universiteit). Daarnaast kent DuneWorks o.a. de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • 30 vakantiedagen per jaar op fulltime basis (40 uur werkweek), inclusief feestdagen;
 • 8% vakantiegeld
 • Mogelijkheden voor gedeeltelijk thuiswerk (we houden kantoor in Eindhoven)

Informatie en sollicitatie

Voor informatie en sollicitatie kun je bellen of mailen met Ruth Mourik of Sylvia Breukers, te bereiken via telefoonnummer 0625075760 en 0652017139 of via e-mail: ruth.mourik@duneworks.nl en sylvia.breukers@duneworks.nl. Motivatie en CV graag naar beiden mailen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.