Vacature: medior onderzoeker en adviseur

Wie zijn wij

DuneWorks zet zich in om maatschappelijke vraagstukken rondom verduurzaming te helpen oplossen middels onderzoek en de vertaling van onderzoek naar de praktijk. Dat doen we al ruim 10 jaar in allerlei binnen-en buitenlandse samenwerkingsverbanden. Dit najaar zijn een viertal nieuwe projecten gestart op het vlak van energie-innovaties (met aandacht voor o.a. digitalisering, participatief technologie-ontwerp en eindgebruikersparticipatie; rechtvaardigheidsvraagstukken in relatie tot energie-digitalisering; beleid) en daarom zijn we op zoek naar versterking van ons team.

Wat ga je doen:

Je gaat werken op enkele internationale interdisciplinaire onderzoeks- en demonstratieprojecten. De nadruk zal liggen op de volgende werkzaamheden: het mee-ontwerpen en uitvoeren van participatieve ontwerpprocessen met huishoudens gericht op ontwikkeling van ‘smart grid’ toepassingen; het mee-ontwerpen en onderzoek doen om participatieve trajecten op te zetten volgens rechtvaardigheidsoverwegingen – gericht op de ontwikkeling van op huishoudens gerichte digitale energieplatforms. Als medior onderzoeker en adviseur ga je veldwerk doen, conceptuele kaders mee-ontwikkelen, beleidsaanbevelingen schrijven, workshops opzetten en leiden, zelfstandig aan rapporten en papers werken (NL en EN). Naast je werkzaamheden op bovengenoemde projecten, is er ook de mogelijkheid om werkzaamheden in projecten gericht op circulariteit en multi-stakeholder-leertrajecten ingezet te worden. Daarnaast zal een deel van je werk bestaan uit praktische zaken zoals administratieve ondersteuning, bijdragen aan project meetings (ook in het buitenland), schrijven van nieuwsbrieven, werken aan de website, maken van visuals, organiseren van bijeenkomsten.

De vaardigheden, ervaring en eigenschappen:

We zoeken een medior collega met een sociaalwetenschappelijke achtergrond (bijv. social practice theory). Onderzoekservaring op het vlak van de energietransitie is een must. Je kunt goed zelfstandig werken binnen verschillende projecten. Je bent goed in staat en vind het ook leuk om te ondersteunen bij allerlei praktische zaken die komen kijken bij het reilen en zeilen van een kleine organisatie als DuneWorks. De vaardigheden die we zoeken:

 • In staat om de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk en andersom.
 • Adaptief werken: snel en frequent kunnen schakelen tussen thema’s en type activiteiten
 • Aantoonbare kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksvaardigheden (veldwerk met huishoudens en bedrijven, actie-onderzoek).
 • Ervaring met het helpen opzetten en organiseren van co-creatie trajecten en/of workshops
 • Ervaring met het schrijven voor wetenschappelijk publiek in EN en NL
 • Ervaring met schrijven en presenteren voor een breder publiek
 • Ervaring met werken in inter- en transdisciplinaire samenwerkingverbanden.
 • Ervaring met administratieve projectondersteuning; operationele zaken; ondersteuning in organiseren en inplannen van bijeenkomsten en afspraken
 • Ervaring in het begeleiden van stagiaires

Eigenschappen

 • Nieuwsgierig, leergierig.
 • Energiek, sociaal, aanwezig, zichtbaar, enthousiasmerend
 • Pro-actief, probleemoplossend, zelfstandig.
 • Flexibel, goed gedijend in kleine soms chaotische organisatie.

Wat wij bieden

We bieden je een afwisselende en veelzijdige functie binnen een klein, enthousiast en bevlogen team, met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen  – o.a. op basis van nieuwe ervaringen en samenwerkingen binnen Europese en nationale projecten.

We gaan uit van een parttime aanstelling, te starten in januari. Het contract is aanvankelijk voor de duur van een jaar, met een proeftijd van 1 maand, en verlenging bij goed functioneren.

Ons salaris is vergelijkbaar met de schalen van de VSNU (vergelijkbaar met salaris bij onderzoeksinstelling of universiteit)

Daarnaast kent Duneworks o.a. de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • 30 vakantiedagen per jaar op fulltime basis (40 uur werkweek), inclusief feestdagen;
 • 8% vakantiegeld
 • Mogelijkheden voor gedeeltelijk thuiswerk (ons kantoor is in Eindhoven)
 • Regelmatige teamlunches als de covid-19 situatie dat weer toelaat

Informatie en sollicitatie

Voor informatie en sollicitatie kun je bellen of mailen met Ruth Mourik of Sylvia Breukers, te bereiken via telefoonnummer 0625075760 en 0652017139 of via e-mail: ruth.mourik@duneworks.nl en sylvia.breukers@duneworks.nl. Motivatie en CV graag naar beiden mailen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.