Vacature Medior onderzoeker

Vacature DuneWorks: actie-onderzoek voor een eerlijke transitie

Wie zijn wij

DuneWorks werkt aan maatschappelijke vraagstukken rondom verduurzaming. Centraal daarin staat de vertaling van sociaalwetenschappelijk onderzoek naar de praktijk en andersom. Dat doen we al ruim 10 jaar in allerlei binnen- en buitenlandse, multi-actor en multi-level samenwerkingsverbanden, gericht op systeemverandering, kennisuitwisseling en leren tussen uiteenlopende betrokkenen en disciplines.

Thema’s waarop we werken: rechtvaardige energietransitie, energiegemeenschappen, slimme energiesystemen en flexibiliteit, de nieuwe economie, natuur-inclusief en circulair bouwen, en meer. Kijk eens rond op deze website voor concrete voorbeelden van projecten.

Wat ga je doen:

Als actie-onderzoeker doe je onderzoek, variërend van beleidsonderzoek tot veldwerk met bewoners. Bevindingen en (beleids)aanbevelingen (NL en EN) presenteer je richting opdrachtgevers, in rapporten, papers of in een andere vorm. Je ontwerpt en faciliteert workshops, lerende gemeenschappen, transformatieve experimenten, en je hebt een rol in het monitoren en evalueren ten behoeve van reflexief leren.

Ook zijn er tal van praktische zaken te doen zoals o.a. administratieve ondersteuning, acquisitie, het begeleiden van juniore collega’s, bijdragen aan project meetings (ook in het buitenland), schrijven van nieuwsbrieven, werken aan de website, maken van visuals, of het organiseren van bijeenkomsten.

De vaardigheden, ervaring en eigenschappen:

Je hebt een sociaalwetenschappelijke achtergrond en je begeeft je graag op het snijvlak van theorie en praktijk. Je beschikt over kwalitatieve onderzoeksvaardigheden op het gebied van de energietransitie of circulaire transitie. Je werkt graag samen, maar je kan net zo goed zelfstandig werken binnen verschillende projecten. Snel schakelen tussen thema’s en typen activiteiten vind je geen probleem, integendeel. Met en voor groepen de interactie aangaan doe je met veel enthousiasme en het gaat je goed af. Daarnaast vind je het leuk om ook een managementrol te hebben in de projecten en in het dagelijkse reilen en zeilen van een kleine organisatie als DuneWorks.

Wat wij bieden

We bieden je een afwisselende en veelzijdige functie binnen een klein, enthousiast en bevlogen team, met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen – o.a. op basis van nieuwe ervaringen en samenwerkingen binnen Europese en nationale projecten.

We gaan uit van een parttime aanstelling (32 uur), Het contract is aanvankelijk voor de duur van een jaar, met een proeftijd van 1 maand, en verlenging bij goed functioneren.

Salaris is afhankelijk van ervaring en vergelijkbaar met de VSNU schalen (vergelijkbaar met salaris bij onderzoeksinstelling of universiteit). Daarnaast kent DuneWorks o.a. de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • 30 vakantiedagen per jaar op fulltime basis (40 uur werkweek), inclusief feestdagen;
  • 8% vakantiegeld
  • Mogelijkheden voor gedeeltelijk thuiswerk (we houden kantoor in Amsterdam)

Informatie en sollicitatie

Voor informatie en sollicitatie kun je bellen of mailen met Ruth Mourik of Sylvia Breukers, te bereiken via telefoonnummer 0625075760 en 0652017139 of via e-mail: ruth.mourik@duneworks.nl en sylvia.breukers@duneworks.nl. Motivatie en CV graag naar beiden mailen.

We verwachten gesprekken in september te houden. Als je eerder wilt spreken met ons, dan kan dat tot augustus met Ruth en in augustus met Sylvia.

Contact

    Ruth Mourik

ruth.mourik[at]duneworks.nl

    Sylvia Breukers

sylvia.breukers[at]duneworks.nl